Slidte trægulve kan slibes pæne

14 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Hvis dine trægulve har mistet glansen og ser slidte og nussede ud, selv når de er nyvaskede – ja, så kan gulvkanonen.dk hjælpe dig med at få dem flotte igen med en afslibning.

Et trægulv vil med tiden – på grund af slitage og fordi du spilder og taber ting på det – blive mindre pænt. Det er faktisk uanset hvilket trægulv vi taler om. Det kan også blive bleget af solen, måske på en uens måde, så det ser ud som om det er forskellige farver, eller gulvet kan blive gulligt i træet som årene går.

Er dit gulv ved at nå et punkt, hvor du ikke længere synes at det ser rent og pænt ud selv lige efter en vask, så er det måske på tide at få det slebet af. Du kan vælge en let slibning af overfladen, hvis der ikke er større skader. Eller du kan vælge en lidt mere dybtgående grovslibning. Og hvis det er helt galt med gulvet kan det være nødvendigt med en afhøvling. 

Hvis du får gulvet høvlet af, skal det efterfælgende slibes. Først en grov slibning, der giver en jævn overflade og der efter følger den finere slibning, der giver gulvet en glat og fin overflade.

gulvafslibning på Sjælland

Efter afhøvling og slibning sal gulvet efterbehandles – der er mange muligheder 

Når slibningen er gennemført – eventuelt efter en afhøvling – så skal der en eller anden efterbehandling til. Et helt råt og ubehandlet trægulv vil ikke bevare sin pæne overflade særligt længe. Det vil være meget modtageligt over for snavs og vil også meget let få skrammer og ridser.

For at modvikre den proces, der får gulvbræderne til at blive gullige med tiden kan man give dem en ludbehandling inden man giver dem den egentlige efterbehandling. Mange vælger at give lak. Et lakeret gulv har en fin glat overflade, der er afvisende over for snavs og let at holde.

Flere Nyheder